DIS Familieloop 2012 (15km)

De dagen voor de loop waren al nat en koud. Typerend weerbeeld voor deze periode: 7 – 10 graden en van tijd tot tijd flinke buien die over kwamen. Tussen de buien door echter heel aangenaam weer. Dan sta je op de dag zelf ’s morgens op en probeert te bepalen wat de juiste kleding keuze is. Lange broek en T-shirt of korte broek en lange mouwen etc… dan lijken het eindeloze combinaties.

Uiteindelijk met genoeg kleding richting Sittard vertrokken. Nathalie moest als eerste aan de bak op de 5 km. Tijdens deze run was het behoorlijk lekker weer en langs de kant staan was dan ook geen probleem. Samen met Jasper hebben ik wat lopers gefotografeerd.

Om 11:45 ga ik me dan eens opmaken om te starten. Ondanks het koude en druilerige weertype toch in de korte broek maar wel een dun truitje met lange mouwen. Echter na een paar meter te hebben gelopen om op te warmen, lijkt het er niet op dat er gestart gaat worden. Uiteindelijk ben ik maar weer terug gelopen naar het terras alwaar Nathalie nog comfortabel zit. Maar goed, na heel veel wachten en af en toe een praatje met andere STB-ers te hebben gemaakt blijkt om 12:35 dat we 10 minuten later zouden gaan starten.

12:45, het start schot valt en daar gaan we dan eindelijk. Eerst nog even met Carmen Jacobs meegelopen, maar al snel bleek dat ik goed op gang kwam. Daarom voorzichtig blijven versnellen. Iedereen had al gewaarschuwd voor het zware parcours, dus ik wilde niet overmoedig van start gaan. De eerste 3 kilomets waren veel te snel, maar het lukte zonder veel problemen, dus waarom niet, dacht ik. Dan gaan we de Putstraat op en komt de Kolleberg in zicht. Eigenlijk ging ik deze wel lekker op, maar werd ook een beetje bang voor wat zou gaan komen. En terecht ! Persoonlijk vond ik het stuk tussen de kolleberg en de Watersley het zwaarst, niet zo zeer wat steilheid betreft, maar wel wat betreft de duur van de klimmen. Maar toch, de kilometer tijden bleven me verrassen en dan krijg je vanzelf vleugels.

Na de Watersley bedwongen te hebben was het vol gas naar de finish.Uiteindelijk een PR gelopen op de 15km op dit zware parcours, wie had dat gedacht ! De overige STB-ers hadden ook allemaal mooie tijden neer gezet met verschillende podium plaatsten.

Terug kijkend op de dag, was deze toch erg geslaagd hoewel deze begon met veel tegenzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.