Roermond Cityrun 2012 (10em)

Deze loop had ik dit jaar zeker niet willen missen. Vorige jaar de eerst editie van deze loop en dat was zeer goed bevallen. Een mooie loop door een gezellige stad en ook nog goed weer. De omstandigheden: een klein beetje wind en ca 22 graden. Afstand
10em net als vorig jaar. Dit betekent een rondje door de binnenstad en daarna een lus door omliggende wijken/dorpen. Ik verheugde me al op het stuk langs de maasplassen in Ool.

Vlak voor de start kwam ik er achter dat de toegang tot de startvakken dit jaar erg moeilijk was. Er werd bij de oversteekpunten namelijk gewacht op de laatste van de 5km loop. Dit betekende een koude start voor mij. Eenmaal in het startvak aangekomen zag ik meteen Ronald Hoogeboom, kort daarop konden natuurlijk Ronald Smeets en Hub Wijnands ook niet meer ontbreken. Na samen van start te zijn gegaan, merkte ik dat de benen goed voelde. Ca na 3km ging ik in een hogere versnelling en liet ik Ronald en Hub achter me, om aan te sluiten bij Ronald Hoogeboom. Hij had bij de start al aangegeven iets sneller te gaan lopen dan dat ik van plan was. Daarom voelde het goed dat ik hem in het vizier kon houden. Het werd na ca 9 km wel zwaar door de temperatuur in combinatie dat het grootste gedeelte door de bebouwde kom ging z’n tol ging eisen. Echter bij 10km kwamen we eindelijk in de buiten gebieden aan en daar stond een licht koel briesje.

Bij 12 km liepen we zo ongeveer door een cafe waar we ongelooflijk werden begroet door de feestvierende bezoekers GEWELDIG !!!! Daarna was het alleen nog maar een kwestie van doorlopen met verstand. Ronald, die ik bij ca 9km moest laten gaan, kwam nu weer in beeld. Dit gaf me vleugels. Bij de rand van het centrum ging het als vanzelf richting finish. Vorig jaar 1:21:21, dit jaar 1:14:43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.