Marathon training 2016

2015…. Dit wordt mijn jaar….. dacht ik althans in 2015……

Wat hardlopen en lange afstanden betreft leek het erop dat 2015 mijn come-back aankondigde. Alles ging voorspoedig, het Marathon debuut van Alicia in Eindhoven in een heel mooie tijd, vervolg daarvan in zware omstandigheden bij de Spijkenisse marathon en als afsluiter van het jaar de SM-loop te Meerssen (op 2 januari 2016 dit keer).

Echter 4 dagen na de SM loop zou het noodlot toeslaan. ’s morgensvroeg op de fiets, nog niets vermoedend kom ik ca 100m van de voordeur verwijderd ten val. Dat het mis was wist ik eigenlijk wel direkt, maar ik wilde daar stiekum niet aan toegeven. Dus na weer wat lucht te hebben gekregen toch maar weer op de fiets gesprongen en m’n weg naar het werk vervolgd. Lang verhaal kort, zo beland je dan even later toch in het ziekenhuis waar een gebroken rib en elle boog wordt vastgesteld. Daar gaan dus alle stoute plannen zo de deur uit….

Als je gewend bent om veel te bewegen, dan valt het dus extra tegen als je noodgedwongen op de bank moet blijven zitten. Toch kruipt ook dan het bloed waar het niet gaan kan, na een week dan maar te voet naar het werk om toch wat te bewegen. Als je dan merkt dat dat lukt, dan ga je telkens het tempo van het wandelen opvoeren. Je voelt ‘m al aankomen, echt rust nemen is er dan ook weer niet bij waardoor een terugval na 3 weken alle inspanningen weer te niet zouden maken. Lang verhaal kort, na ca 6-7 weken toch maar weer gaan hardlopen, wel rustig aan en geen gekke routes. En dat ging wonder boven wonder niet heel erg slecht.

De komende periode met vallen en opstaan getraind en ook weer de duur opgebouwd. Binnen 3 weken had ik het voor elkaar gekregen om de lange duurloop weer naar 30 km uit te bouwen. Gelukkig was de conditie dus niet al te ver weg gezakt. Dat gaf de burger weer genoeg moed om toch deel te nemen aan de 6 uurs lop te Stein, begin maart. Het doel zou hier worden om de marathon afstand vol te maken op een rustig tempo. Dat zou voor mij een beetje de come back op de lange afstand worden.\

Eindelijk was de dag van de 6 uursloop daar en om een lang verhaal kort te maken, na 4 uur en 37 minuten had ik 50km afgelegd. Met dit resultaat was ik heel erg in m’n nopjes en dacht ik weer terug te zijn op de langere afstanden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.