PERSOONLIJKE DOELSTELLINGEN: TERUGBLIK OP 2012

Zo schrijf je een artikel voor in het clubblad over je doelstellingen waarvan je denkt dat er een enkele een meerjarig project zal worden tot het moment dat je exact een jaar verder bent en met trots terugkijkt op een sportief jaar met vele “eerste keren”, hoogte- maar ook dieptepunten en een bekroning op al het noeste trainen en afzien.

Om de draad in het kort op te pakken vanaf het moment dat het vorige artikel eindigde: De eerste doelstellig was de herkansing op de Venloop. Doel was onder de 1:45:00 te lopen. Ondanks dat dit lukt met een tijd van 1:43:35, was ik toch niet helemaal tevreden. Zoals de tijd van het jaar er bekent om staat, kan het koud en nat zijn, maar ook één van de warmste dagen van de afgelopen periode. Komende uit een koude periode met temperaturen die amper de 15graden aanraakten, was het op de Venloop dag zelf een comfortabele 22 graden. Ik heb normaal wel wat tijd nodig om aan zo’n temperatuur te wennen, dus ik wist al dat ik het moeilijk ging krijgen. Maar goed, doel gehaald dus niet zeuren, er komen nog meer wedstrijden aan.

 

Echter na de Venloop gingen we bij de baantraining weer van de winterlocatie AVON weer naar de Cooperbaan. Om de een of andere reden begon ik toen flink last van m’n knieën te krijgen. Echter met de instelling van “wat vanzelf komt, gaat ook vanzelf weer weg” ben ik toch door blijven trainen. Met vlagen had ik dan een goede periode en met vlagen ging het voor geen meter. Het toeval wil dat gelukkig tijdens de DIS en Parelloop, m’n knieën een goede dag hadden en ik daar dus ook m’n PR’s voor de respectievelijk 15 en 10km aan duigen liep. Echter heb ik tot mijn grote teleurstelling de Peter Rusman en de Heideloop aan me voorbij moeten laten gaan. Maar goed, m’n tijden op 10 en 15km verbeteren was dus inmiddels ook al gerealiseerd en daarmee m’n tweede persoonlijke doelstelling bereikt met nog zo’n driekwart jaar te gaan. Hoewel je als hardloper altijd blijft streven om je snelste tijd weer te verbeteren. Dus deze doelstelling zal altijd door blijven lopen.

Omdat het allemaal zo mooi en voorspoedig verliep ben ik nog een aan het eind van m’n vorige artikel gaan nadenken. Ik sloot af met: “Het voor mij ultieme doel zou zijn het volbrengen van een marathon, maar dit zit er nu toch echt nog niet in. Maar wie weet, ik had ook nooit gedacht dat ik op een zondagochtend in Januari voor m’n plezier een halve marathon ging lopen.”

Als het toch allemaal zo goed gaat met de andere doelstellingen, waarom zou een Marathon er dan niet in zitten? Uiteindelijk heb ik dan de Marathon in Eindhoven gelopen en dat was me zeker niet tegen gevallen. De voorbereiding was ook een hele ervaring, ik heb op plekken gelopen en afstanden afgelegd waarvan ik nooit had durven dromen dat ik dat zou kunnen. In de tussentijd ook een team bij elkaar gekregen voor de estafetteloop Vaals Venlo, die zeer succesvol was verlopen. Twee andere hoogte punten wat betreft parcours, sfeer en waar alles klopte zijn de halve marathon in Meerssen en wat mij betreft was de klapper de Sint Pietersbergloop halve marathon.

In Ell, afgelopen November, verbeter ik de tijd van 1:42:03 op de Sint Pietersbergloop naar 1:36:10, ondanks dat het in Ell zo enorm hard waaide en regende. Zo terug kijkend zijn er in een jaar nog een heleboel meer zaken geweest waarover je kunt blijven schrijven

Daarom staat de volgende alweer op de planning: Rotterdam Marathon. En is m’n blik voorzichtig ook verder vooruit gericht, maar daarover misschien een andere keer wat meer. Ik ben zelf benieuwd of ik 2012 sportief nog wel kan overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.